Глыбоцкі хлебазавод, філіял ААТ «Віцебскхлебпрам». Глыбоцкі раён
- Подробности
- Створана 01.10.2019 12:23
- Адноўлена 01.10.2019 13:54
Сучасная назва | Глыбоцкі хлебазавод, філіял ААТ «Віцебскхлебпрам» |
Тып | адкрытае акцыянернае таварыства |
Дата заснавання | 1974 |
Месца знаходжання | Віцебская вобласць, Глыбоцкі раён, г. Глыбокае |
Галіна | харчовая прамысловасць |
Глыбоцкі хлебазавод быў пабудаваны ў 1974 годзе. Ён будаваўся 2 гады. Праектная магутнасць яго складала 32 тоны хлебабулачных вырабаў у асартыменце і 60 тон жытняга фармавога хлеба.
У 1979 г. прадпрыемства набыло абсталяванне бесперапыннага дзеяння. Паралельна на існуючых плошчах быў абсталяваны кандытарскі цэх і асвоена тэхналогія вытворчасці мучных кандытарскіх вырабаў (пернікі, бісквіты і т. п.).
У 1994 г. на хлебазаводзе быў пабудаваны і ўведзены ў дзеянне склад бястарнага захоўвання мукі адкрытага тыпу ёмістасцю 250 тон.
У 1997 г. завод асвоіў тэхналогію вытворчасці штучнага мёду і яблычнага джэму для патрэб вытворчасці.
У верасні 2001 г. на прадпрыемстве была адрамантавана лінія і асвоена тэхналогія прыгатавання вадкіх заквасак з ужываннем тэрмафільных малочна-кіслых бактэрый, што дазволіла арганізаваць выпуск палепшаных заварных гатункаў хлеба.
У мэтах пашырэння асартыменту выпускаемай прадукцыі ў снежні 2001 года была асвоена тэхналогія вытворчасці макаронных вырабаў і праведзена рэканструкцыя 3-й лініі па выпуску заварных подавых хлябоў і арганізацыя працоўнага месца па выпуску сухарыкаў-грэнак.
На сённяшні дзень хлебазавод абсталяваны пячнымі агрэгатамі ФТЛ-2-81, Г4-ХПФ-12, Мусон-ротар. Хлебазавод забяспечвае вытворчасць хлебабулачных вырабаў (у асартыменце) – 20 тон у суткі, кандытарскіх вырабаў – 0,9 тон у суткі.
Глыбоцкі хлебазавод мае 3 фірменныя магазіны, ларок «Гарачы хлеб» на тэрыторыі хлебазавода, таксама ажыццяўляецца выязны гандаль.
Бліжэйшай прыярытэтнай задачай з'яўляецца павелічэнне выпуску подавых гатункаў хлеба на базе печы Г4-ХПФ-16М, што дазволіць павялічыць аб'ём вытворчасці, палепшыць якасць і павысіць канкурэнтаздольнасць прадукцыі.
Галоўнай задачай работы хлебазавода з'яўляецца забеспячэнне патрэб насельніцтва хлебабулачнымі і кандытарскімі вырабамі высокай якасці і ў патрэбным асартыменце, а таксама атрыманне неабходных фінансавых рэсурсаў для развіцця і аднаўлення вытворчасці.
Адрас: Віцебская вобласць, Глыбоцкі раён, г. Глыбокае, вуліца Леніна, д. 146.
ЛІТАРАТУРА
1. Берникович, Д. Музей хлеба / Д. Берникович // Витебские вести. – 2015. – 3 марта. – С. 5.
2. Жнивень, А. Глубокое: жемчужина в центре Европы / А. Жнивень // СБ. Беларусь сегодня. – 2019. – 12 янв. – С. 20.
3. Зінкевіч, А. На хлебазаводзе адкрыўся музей «Дарога хлеба» / А. Зінкевіч // Веснік Глыбоччыны. – 2015. – 28 лют. – С. 1, 4.
4. Зінкевіч, А. Самы смачны хлеб Глыбоцкі / А. Зінкевіч // Веснік Глыбоччыны. – 2018. – 3 лют. – С. 1, 4–5.
5. Панкрат, А. Хлебом едины / А. Панкрат // Веснік Глыбоччыны. – 2018. – 17 лістап. – С. 6.
6. Усцінаў, А. Прысмакі ад Глыбоцкага хлебазавода / А. Усцінаў // Веснік Глыбоччыны. – 2018. – 18 ліп. – С. 4.